23. syyskuuta 2016

Miehen puku

Miten mies pukeutuu häihin?

grooms guide
Laura kertoo täydellisesti omassa blogissaan Operaatio Rouva R Mitä miehelle päälle -tekstissään  et mitä erilaisia vaihtoehtoja miehille on ja sit vähän kunkin puvun käytöstä et millaisiin juhliin kukin puku kuuluu yms. Koska toi oli niin täydellinen niin en ala ite erikseen selittään vaan jaan hänen viisauttaan myös teille :)
Itselläkin tarkentu aika hyvin nyt noi miesten pukuhommat ja meidän päätös 
Mikan puvusta vaan vahvistui et mitä se ny pukee sit päälleen! 
handsome <3

Miten homma menee meillä.

Meille tulee siis tumma puku. Tosin puvun väri on täysin auki viel. Lainaan Lauran sivulta:

"Tumma puku on musta, tumman sininen tai harmaa puku

Solmiolla, tai dumbo-plastronilla ja värikkäällä juhlaliivillä tummaan pukuun saa myös kivasti väriä, ja juhlavuutta. Paidaksi kauluspaita, myös juhlapaita käy. Kalvosinnappeja sekä solmioneulaa voi halutessa käyttää. Nykyään pukumuoti on hyvin slim:miä, hyvä muistaa että kapean puvun kanssa kapea solmio.

Tumman puvun kanssa sopii mitkä tahansa ohutpohjaiset miesten juhlavat kengät. Hyvä kuitenkin m
uistaa, että puvun pitäisi olla tummempi kenkiä."



Kuvassa vähän suuntaa mitä minä ite oon aatellu et mitä Mika laittaa päälleen hääpäivänä - sekamelska kollaasi. 

Tarkoitus on ostaa puku, kun Mikalla on "vain" yksi puku joka sekin on kyllä hyvä - ei vaan tähän tarkoitukseen. Vanha puku ostettiin keväällä -15 mun siskon häihin Mikalle, eli ei sekään oo kovin vanha loppujen lopuks. Se on ohutta kangasta, et ei oo niin ryhdikkään oloinen ja voi olla vähän kylmä tammikuun häissä :D Ajattelin et sen rinnalle kuitenkin tarvii tollasen joka on vähän paksumpi ja tukevampaa kangasta niin ei oo mikään ongelma ostaa sit nyt "kunnon puku" alttarille. Pohdinnassa on et jos sopivasti tulee vastaan joku alennus nii sit vois teettää puvun - tai sit vastaavasti alennuksesta valmispuku :)

Mika ei pelkää värejäkään puvussa - ainaki vitsailee nuija ja tosinuija tyyliin oranssia pukuu :D oon kyl sanonu sille et jos haluu värikkään puvun niin sen värin pitää olla joku teemaväreistä - VihreeFuksiaKulta <3 ja muutenkin jos Mika haluaa laittaa yhtään mitään väriä päälleen niin sen pitää sopia teemaan :D Mika tykkää myös hatuista niin toisaalta en ihmettelis jos se haluis semmosen sit hääpäivänäki päähänsä :D

Siskon häistä
Serkun häistä
Oon mä yrittäny saada tota rakasta ukkooni jo miettiin vakavasti et mitä se haluaa päälleen laittaa. Kokosin siispä sulhaselle myös oman kansion - Grooms Guide :D - jossa on häälehdistä repäistyjä miehille tarkotettuja artikkeleita/ohjeita. Sit oon keränny mun tykkäämistä kuvista kollaasia muutaman sivun :D on toi ollu valmiina jo varmaa puol vuotta mut ei Mika oo varmaan ees koskenu siihen, mut kohta olis ihan kiva et se jo miettis vähän!







- Kuka päättää mitä sulhanen pukee? Päättäkö mies itse, vaimoke vai yhdessä "kompromissipuku"
- Vuokrataanko puku vai ostetaanko omaksi?
- Onko se "valmispuku" vai teetetäänkö mittatilauspuku?
- Haluaako yksivärisen puvun, vai yläosa ja alaosa eri väriset, vai riittääkö erivivahteinen liivi takin alle? Pelkääkö sulhanen kuvioita?
- Malli: frakki, smokki, saketti, tummua puku, bonjour-puku
- Paita: malli ja väri?

- Liivi vai ei?
- Kravatti, rusetti/mirri, plastron, huivi vai joku muu
- Kengät: cap-toe, kiiltonahka... vaikka tennarit jos itestä siltä tuntuu :D

- Hattu? 
- Kalvosinnapit, vyö, viehe, taskuliina?

Mutta miten sitten teillä muilla? Tuleeko mieleen jotain neuvoa miten saisin ton miekkoseni testaileen pukuja? Miten saada sulhanen yleensäkään innosuun häistä ja suunnittelusta? 

2 kommenttia:

  1. Viisautta:'D mutta kiitos. Mietin, et voisin tehdä viel toinenkin postauksen trendeistä, jos jotain kiinnostaa :)
    Talvihäihin kannattaa ehdottomasti hommata mahdollisimman villainen puku. Lämmittävä ja hengittävä :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3