12. joulukuuta 2016

#häälahja

Häälahjalista, häämatkarahasto, asuntosäästäminen, lahja rahan muodossa kirjekuoressa tai tilille, uutta astiastoo, kodinkoneita - kaikkea mitä mieleen tulee.

Onko ok pyytää rahaa häälahjaksi? Mun mielestä on. Mieluusti itsekin veisin häälahjaksi rahaa, varsinkin jos en tunne hääparia "kunnolla", ettei vahingossakaan tuu hutiostosta. 

Sokoksen lahjapalvelu

Stockmannin lahjapalvelu
Hutiostokset hääpari voi välttää lahjarekisterillä johonkin tiettyyn kauppaan (esim. Sokoksen Lahjapalvelu tai Stockmannin hääpalvelu) tai jos joku läheinen (esim. anoppi tai kaasot) ylläpitää listaa. Näin voi välttää myös tuplalahjojen saamisen. 
Onko ok pyytää rahaa häälahjaks vaikkei ilmottaisi sille mitään tiettyä kohdetta, esim. häämatka tai asuntosäästäminen? Toivottavasti muidenkin mielestä, mut mun mielestä on ihan sallittavaa. Useimmiten hääpari asuu jo yhdessä ja niin monilla on jo kaikki kipot ja kupit kotona (joillakin kaksin kappalein yhteenmuuton myötä, esim meillä). 
Mekin todennäköisesti pyydämme rahaa, elämiseen. Tuntuu huijaukselta sanoa että laitamme rahat johonkin yhteen tiettyyn, kun näin ei ole. Aiomme toki tehdä jonku häämatkan joskus, mutta se tulee olemaan joku pikkureissu. Riippuen myös täysin siitä paljonko tulemme saamaan rahaa mutta asiaan vaikuttaa monta muutakin tekijää.
LOPPUKEVENNYS 
Kutsuun aiomme ilmaista jollakin tavalla sen, että meille on vieraiden läsnäolo ehdottomasti se tärkein lahja! - pyrittäisiin tällä vaikuttaa ihmisten päätökseen osallistuuko häihimme vai ei - pelkästään häihin osallistuminen voi olla vieraille kallista. Ei olis kiva kuulla jälkeen päin et oli siitä kii ettei ollu varaa ostaa lahjaa ja olis ollu noloo tulla ilman. Häät maksaa vieraalle pahimmassa tapauksessa useita satoja.. toiselta paikkakunnalta saapuva joutuu maksamaan matkakulut ja mahdollisen yöpymisen. Lisäksi riippuen pukukoodista voi joutua ostamaan juhlavaatteet.. perheellinen vieras voi joutua hankkia lapsenvahdin jos on lapsettomat häät tai ei muuten vaan halua juhlia lapsen kanssa.. kaikki morsiamet ei aina ota tätä huomioon häitä suunnitellessaan ja lahjoista haaveillessa.

4 kommenttia:

  1. Mä en ehkä kehtais pyytää rahaa vaan elämiseen. Kuitenkin moni haluaa ostaa sellaisen lahjan josta jää muisto.. Mutta monet tekee esimerkiksi siten, että laittaa lahjatoiveita häämatkaan liittyen esimerkiksi 30e piknik kori, 20e rantatuolit yms niin en tiedä oisko tyhmä jos sellaista soveltaisi ihan arkeen? Vaikka 50e koti-ilta, 30e leffassa käynti tj :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuulostaa ihan loistavalta!! Vois tehä tommosen hinnottelulistan <3

      Poista
  2. Rahan pyyntö elämämiseen olisi kyllä sellainen juttu, jota itse en kehtaisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei sitä Kyl ainakaan suoraan noilla sanoilla kehtaa :D mut n toi Marin idea kuulostaa loistavalta tai sit joku Kiva loru ilmaisemaan asiaa nätimmin :)

      Poista

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3