18. joulukuuta 2016

Polttarit Tallinnassa - esitutkimusta ;)

Miksi Tallinnaan? 

Se on lähellä, siellä on melkein kaikki edullisempaa kuin Suomessa 
- ja samalla pääsee vähän reissun päälle. 

Tallinna on suosittu kohde polttareita ajatellen eikä pelkästään suomalaisten silmissä joten kannattaa melkeinpä kaikkeen mitä olette suunnitellut touhuavanne niin ajoissa tehdä varaukset! Varsinkin jos kokoonpano on suurempi kourallinen ihmisiä - siitä suuremmalle seurueelle voi olla vaikeampi löytää varaamatta yhtään mitään... Asiasta löytyy googlettamalla melko paljon kaikkea, pääasiassa erilaisia ajanviettomahdollisuuksia mutta myös hotelleihin omia juttujaan. Tallinnassa voit mennä edullisesti vaikka kylpylähotelliin ja sieltä sitten kiertelemään pitkin kyliä tekemään erilaisia aktiviteetteja - ei kuulosta huonolta? 
Kaupunkikierros, kävellen tai bussilla, opastettuna tai itsenäisesti.
Kuva täältä
Kun tässä etukäteen vähän tutustun aiheeseen niin innostun meidän reissusta koko ajan enemmän. En osaa yhtään päätellä mitä kaikkea päästään siellä tekemään ja toisaalta joitakin sivuja selaillessa oikein huomaa toivovansa et toivottavasti touhutaan just tätä :D

Amoriinin sivuilla on lueteltu melko kattavasti kaikkea tekemistä Tallinnaan, 
mutta sivun jutut on koottu kesällä -06 niin kaikki ei välttämättä enää pidä paikkaansa. 

Laitan tähän muutamia juttuja: 
- hoidot ja kylpyläelämykset: ei ole välttämättä pakko majoittua kylpylähotelliin päästäkseen nauttimaan näistä. Virossa on kauneushoidot Suomea edullisempia ja mikäs sen mukavampaa kuin rillutteluillan jälkeen mennä vähän hemmoteltavaksi! 
- erilaisten lajien harrastaminen porukalla: biljardi, ammunta, keilaus, golf, minigolf....
- kulkupelien vuokraus on myös edullista Tallinnassa - oli se sitten retrobussi tai ylellinen limusiini mikä teidän kekkerien tyyliin sopiikaan :)
- "extremempää menoa" tarjoaa mönkkäriajelut, ratsastaminen, laskuvarjohypyt, lasersotaa, värikuulasotaa, kartingia, veneilyä ja luistelua...
- Kulttuuriin kannattaa tutustua myös - leffojen katselu, teatteri ja ooppera on todella tasokasta Tallinnassa, eikä ne ole hinnalla pilattu.
- kulinaristista puolta Tallinnasta ei kannata unohtaa! Ruoka ja juoma on siellä edullisempaa kuin Suomessa. Perus syömisen lisäksi voit varata viini- tai suklaamaistelua. Ravintoloita löytyy Tallinnasta enemmän kuin laki sallii, joten vaikeuksia löytää kahvilaa tai illallispaikkaa ei todellakaan ole.
- Yöelämä Tallinnassa on myös omaa luokkaansa - kannattaa kuitenkin muistaa pitää silmällä juomalasiaan ja omaisuuttaan jos aikoo olla tuhannen tuiterissa :D

Kuva täältä
Maihin voitte mennä porukalla esimerkiksi pelaamaan Paintballia! Tämä on mahdollista esimerkiksi  Paintballitaksossa. Esimerkkipakettina polttareihin: Poikamiesten taistelut, sis. 8henkilön paintballsota 250€.

Saku -panimo. Kuva täältä

Eckerö Linen sivuilla löytyy ideaa ja valikoimaa vaikka kuinka paljon. 

Listalla on mm. Viron maut (tutustutaan virolaiseen lähiruokaan ja perinteisiin), 
Luscher ja Matiesenin viinitehtaan tutustumisretki ja viinin maistelu, 
Saku -tehtaalle tutustumis- ja maisteluretki, Kalevin suklaapuotiin tutustuminen 
maistiaisia unohtamatta, Keilahallille meno, Kartingkisat ja Kaupunkikierros,
KGB museo sekä monia muita eri nähtävyyksiä.


Juustoja ja viiniä. Kuva täältä
Viinin maistelua. Kuva täältä

TallinkSiljalla voi järjestää porukalle ohjelmaa laivalla. 

Karaokeravintola tai saunaosasto voidaan vuokrata yksityiskäyttöön, voi tilata porukalle sommelierin vetämän viinikoulun tai shamppanjan maistelua asiantuntijan johdolla, voit oppia viinin ja juustojen yhdistelemisestä tai kuinka . Voit myös varata yksityisen shoppailutuokion johon sisältyy asiantuntijoiden neuvoja ja kuohuvaa. Voitte myös varata porukalla ruokailua, buffettia (esim. sushi, salaatti tai tapas) tai äyriäistarjotinta. 

Jos itse järjestäisin jollekin kaverilleni polttareita Tallinnaan uskon että muun polttariseurueen kanssa tulisi keskustelua aiheesta HINTA. En omista polttareistani haluaisi hirveesti kuulla jälkeenpäin et joltain on jääny väliin vain siksi että on liian kallista. Okei, ymmärrän et kaikilla ei oo varaa laittaa hirveesti kiinni toisten polttareihin mut toisaalta, kyl mä haluaisin omiin polttareihin jotain joka kuitenkin eroaa arki elämästä jotenkin, eli jos osallistujamäärä ei ole 20hlö niin kyl ne polttarit useemman kymmenen euroa maksaa. 
Tallinnaa jos ajattelee kohteena, niin joo - matkat tietty maksaa oman osansa - mut loppupeleissä jos vaikka budjetti olis per naama 100e, niin kyllä sillä saa enemmän irti Virossa kuin Suomessa. Viron reissu tosin tarvii kokonaisen viikonlopun muiden elämästä ja nykyihmiset on niin kiireisiä et varmaan voi olla joillekin vaikeeta ottaa niin paljon lomaa omasta elämästä. 

Mitä mieltä sinä olet, haluatko polttarisi olevan sellaiset jossa kaikki pääsee osallistumaan ja tekemään, eikä vain seuraa vierestä kun morsian tekee? 
Itse ajattelen asiaa niin, et onhan se kiva, jos vaikka mennään porukalla kauneushoitoihin et morsian saa jonkun spesiaalimman jutun ja seurue vaikka käsihoidot - kuitenkin niin että kaikki pääsee mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mielipiteitä otetaan ilolla vastaan! kommentoikaa jos vaan tulee jotain mieleen <3